Oldal kiválasztása

Céges weboldal készítés legfőbb szempontjai

Dr. Szentes háziorvos

Írta: Tankó Zsolt

Céges weboldal készítés

A céges weboldal készítés a vállalkozások számára ma már elengedhetetlen feladat, hiszen számos előnnyel járhat. Egy jól megtervezett weboldal segít a vállalkozás bemutatásában, az ügyfelek szerzésében és megtartásában, valamint a márkaépítésben. Emellett lehetővé teszi, hogy az ügyfelek bármikor és bárhonnan elérhessék a szolgáltatásait és termékeit. Ebben a cikkben azt szeretném bemutatni, milyen weboldal készítés árak vannak 2024-ben és, hogy kell figyelnie egy cégvezetőnek, mikor céges weboldal készítésében gondolkodik.

A céges weboldal készítés folyamata több lépésből áll:

1. Tervezés: Először is meg kell határozni a célokat, készíteni kell egy tervet!

2. Design: A weblapnak illeszkednie kell a vállalkozás arculatához!

3. Fejlesztés: Olyan rendszert válasszunk, amelyik bármikor bővíthető!

4. Tesztelés: Fontos, hogy a weboldal minden eszközön és böngészőben megfelelően működjön!

Felhasználói élmény

Egy modern weboldal letisztult, könnyen navigálható felülettel rendelkezik. Fontos, hogy a látogatók könnyen megtalálják a keresett információkat. Ha a felhasználók számára bonyolult vagy nem egyértelmű a honlap kezelése rövid időn belül távozni fognak, ami egyáltalán nem jó a vállalkozás számára.

A felület mobilbarát legyen

Ma már alapkövetelmény, hogy minden honlap mobilbarát legyen, hiszen az internetes forgalom jelentős része mobil eszközökről érkezik. A reszponzív design biztosítja, hogy a weboldal minden eszközön megfelelően jelenik meg, legyen szó asztali gépről, tabletről vagy okostelefonról.

Tartalom és SEO

A tartalom a weboldal a legfontosabb eleme. Fontos, hogy olyan cikkek legyenek megtalálhatók a felületen, amelyek vonzzák a látogatókat és növelik a keresőoptimalizálás (SEO) hatékonyságát. Alapvető SEO technikák közé tartozik a kulcsszavak használata, a meta leírások és címek optimalizálása, valamint a belső és külső linkek alkalmazása.

Pr és linképítés

Ha a weboldal megfelelő ON PAGE SEO beállításokat kapott, akkor könnyebben érhető el, hogy PR cikkek segítségével organikusan előrébb kerüljön a Google keresőben. Ezáltal pedig cége, vállalkozása egy idő után lényegében ingyen szerezhet új ügyfeleket a keresőből.

Weboldal biztonság

Egy weboldalnak meg kell felelnie bizonyos technikai követelményeknek, mint például a gyors betöltési idő, a megbízható szerver szolgáltatás és a rendszeres biztonsági frissítések. Emellett fontosak a biztonsági intézkedések, mint a HTTPS protokoll használata és a rendszeres biztonsági mentések készítése.

CMS és weboldal karbantartás

A tartalomkezelő rendszerek (CMS) közül a legnépszerűbbek a WordPress, Joomla és a Drupal. Ezek a rendszerek lehetővé teszik a weboldal egyszerű karbantartását és frissítését. A rendszeres karbantartás elengedhetetlen a biztonság és a stabil működés érdekében.

Integrációk, lehetőségek

A modern weboldalak gyakran igényelnek különböző integrációkat, mint például CRM rendszerek, e-mail marketing eszközök vagy közösségi média platformok. Emellett számos funkciót lehet beépíteni, mint például webshop, blog, fórum vagy kapcsolatfelvételi űrlap.

Költségek és időkeret

Egy céges weboldal készítésének költségei változóak, és függnek a projekt méretétől és összetettségétől. Az egyszerűbb céges weboldalakat már 150.000Ft-ért elkszítem, míg a bonyolultabb projektekről feltétlen egyeztetnünk kell. Az elkészítési időkeret is változó, de általában a 30 napos határidőt tartani szoktam.

Összegzés

A felsoroltak alapján bemutattam melyek azok az alapvető szempontok, amiket feltétlen szem előtt kell tartania céges weboldal készítés esetén. Ha úgy gondolja, hogy egy több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező szakemberre bízná céges weboldala elkészítését, akkor vegye fel velem a kapcsolatot és hamarosan keresni fogom!